What do I see?
 Tác giả Piet Simons, ngày đăng 08/02/2018 
 
 Photo: Marcel Berendsen
Ask yourself the following questions: What do I see? What does it mean? What should I do?
This is Practical guide to improving egg quality
- LOOK: Here, you see an egg with a thin, spread out thick white (left) and firm thick white (right).
 
- THINK: The left egg is an older egg and the right one is freshly laid. The thick albumen will stand higher with a fresh egg, because the ovomucin fibres are still very firm. But it could also be a signal of a disease
 
- ACT: Crack an egg every now and then. If even a very fresh egg does not have a firm thick white, look for the cause of this disorder.
 
Có thể bạn quan tâm
Sản phẩm khuyên dùng
  Phần mềm
  Feed Balancer 
   Phối trộn thức ăn chăn nuôi
  Hydroponics Calculator 
   Pha dung dịch thủy canh
  Feeding Calculator 
   Định mức cho tôm ăn
  NPK Calculator 
   Phối trộn phân bón NPK
  Survival Calculator 
   Xác định tỷ lệ tôm sống
  Fertilizers Converter 
   Chuyển đổi đơn vị phân bón
  Aeration Calculator 
   Xác định công suất sục khí
  Shrimp Converter 
  Chuyển đổi đơn vị tôm
  Greenhouse Calculator 
   Tính diện tích nhà kính
  Pond Calculator 
  Tính thể tích ao hồ



 
 Is the crack fresh or old? 
 Suddenly a different egg colour?